Höstlov!!

Nu är det äntligen här, det efterlängtade höstlovet. Det känns helt sjukt, det har gått så fort, liksom vad har jag gjort för vettigt den här veckan :P

Ikväll är det Höglands Halloween- fest ute i Spökhuset, vadå perfekt för en läskig och skrämnade fest? ;)
Sjukt mycket att fixa har det dock varit, affischerna kom inte upp förrän på tisdagen så många hade redan gjort upp planer vilket gör att än så länge har bara 35 personer köpt biljetter, jag hoppas däremot på att det kommer fler som vill köpa i dörren! Det här ska i alla fall bli skitkul! Vi måste börja visa högländarna att Högland = Fest! Vilket fall ska ettorna få veta det, de har kommit till en rolig skola!
Tyvärr måste ju jag gå hem tidigt, åker imorgon klockan 7.30, tror att jag måste ta 01.10 bussen hem, men det är kanske ganska lagom. Lite vin blir det väl också, vill dock inte bli för full och vara bakis på bussen, det skulle bara vara pinsamt!

Så, nu blir jag borta en veckan, en underbar vecka. Lugnt och skönt kommer det vara, komma ifrån en stund!
När jag kommer hem är det bara en månad kvar! :)

En veckan, tjohoo!!

XOXO

Sista veckan innan lovet!

Söndag idag! Om en vecka är jag i Taizé efter en 28 timmar lång bussresa!

Min helg har varit bra, i fredags var jag hos Gabriel med Oscar, kollade in Idol, de minuter som var kvar när vi kom dit, Oscar var lite långsam:P Vi hyrde film efter, typ läskigast skräckfilmen jag har sett, asså vi satt som tre rädda harar i Gabriels soffa. Så se The Haunting in Connecticut om ni vill se något läskigt :P Vi sov kvar där också, så på morgon blev de nybakta scones à la Elinor, mycket gott! :)

PÅ lördagen var det dags att jobba igen, 17-21 passet, skulle ju egentligen varit ledig, men kände att jag behövde lite mer pengar efter att jag shoppade för typ 1000 kronor i fredags :) Behövde unna mig lite saker, två nya klänningar och en kofta, jag är nöjd :D

Efter jobbet åkte jag och Therese till Thomas (Jakobs kompis) för att fira hans 19-års dag. Dock hade inte Jakob sagt till oss att han fyllt år, så vi kom dit tomhänta, det kändes inte helt okej! Sjukt lyckad kväll, då vi bland annat fick Jocke att ändra sitt namn till Joakim 'Bambi' Melander! MEN, han har nu ändrat tillbaka, jag är mycket besviken!
Fick även använda kameran massor, så det är kul att minnas lite, höhö :P

Idag har jag pluggat för första gången på länge känns det som, Vi har ju knappt haft någonting tidigare så det här blev lite av en chock, men ändå skönt att komma igång lite. Men sociala frågor, miljö och utbildningsfrågor om Libanon är väl kanske inte det roligaste jag gjort, men det är lite intressant, bara att det är fruktansvärt att hitta information, allt är ju på engelska så det tar ju typ dubbelt så lång tid att hitta all information, jobbigt!

Men nu är det bara en vecka kvar till lov, underbara höstlov! Då blir det även omställning av klockan så att det inte ska behöva vara så fruktansvärt mörkt ute. Det är väl även snart dags att börja använda vinterjackan också. Det har börjat bli lite väl kallt ute, men jag älskar min skinnjacka så jag har ingen lust att börja använda min tråkig jacka, den är så stor och klumpig och det är ju varmt på eftermiddagarna, i alla fall ibland ;)

Då ska jag fortsätta plugga, vorde skönt att bli av med det här så snart som möjligt!

XOXO

Puss älskling

tung vecka

Det har varit en tung vecka för min del, inte pluggmässigt eftersom jag inte gjort ett skit på något, men jag är helt mörbultad i kroppen. Att träna tre dagar i streck, tre hårda pass där jag ger allt, det blir lite slitigt. Hemma sent och ganska lite sömn är inte heller en hit. Men det känns bra, jag älskar att träna, just nu är det nog det roligaste jag har:) Har tränat med Isabelle alla tre gånger, riktigt mysigt! Dock, eftersom jag har tränat så mycket har jag typ inte ens börjat på FN-spelet och frågorna ska vara inne på torsdag, undra ifall jag kommer hinna det:s Måste ju hinna det, men det kommer bli tajt, segt att plugga i helgen.

Jag har verkligen börjat tröttna på det här att ha något att göra hela tiden, det är alltid något att plugga och om det inte är något till just den här veckan så är det alltid något till veckan därpå och jag är verkligen så trött på det nu, orkar inte att man inte bara kan få ta det lugnt, få lägga sig i soffan och bara typ dö-kolla på tv och inte göra något alls :P Det dröjer väl ett år till utan att jag får känna den känslan. Jag ska bara klara mig igenom trean.

Jag måste ta tag i mina gamla kompisar, träffa de som jag inte har träffat på hundra år, måste fixa så att vi bara kan fika! Idag träffade jag Liv i Alvik och vi tog en lång och trevlig fika! Mycket bra av oss att klämma in det, vi har inte sätts sen innan sommaren, inte okej!

Jag måste ge men present till Anna, en hel dag med mig, måste försöka fixa den det första jag gör efter lovet, hinner inte den här helgen och sen åker jag till Taizé. Ska även boka in något med Adina, men den kvinnan kommer jag väl aldrig hinna träffa, hon är nästan omöjlig, det går inte att vara spontan med henne, vilket jag verkligen skulle vilja! Jag får ta och ringa henne på lördag eller söndag!

Ska nu försöka göra lite på FN-frågorna och sen så ska jag lägga mig och sova, börjar 12.10 imorgon, borde egentligen varit ledig, men Stefan bestämde sig för att komma till skolan i alla fall:(

PUSS!



Sjukt snygg Oscar i turban!



Finaste och underbaraste Liv!



Mycket mysigt! :)

Underbara höst

Det går bra nu, kompis det går bra nu..
Det är sjukligt bra nu, känner en värme i mitt bröst som jag inte känt på länge, jag har glömt bort hur fin hösten kan vara, det är något jag verkligen ser nu.

Allt går bara framåt, går mot bättre saker hela tiden. Fick reda på min lön för september, 5356 kronor, ja tack!
Träningen äger, så här bra har det aldrig gått, jag ska bara börja köra hårdare pass så att jag ser mer resultat, det känns viktigt att se en utveckling så att jag inte stannar någonstans, den här gången vill jag verkligen något:) Har ju en till beach-09 att träna till eftersom jag, Isabelle, mamma och pappa ska åka till Egypten den 20/11, vi blir borta en vecka, en helt otrolig vecka, ska bli bäst!

Taizé börjar nära sig nu, det är bara 11 dagar kvar tills vi åker! Jag behöver verkligen den här resan nu, få en paus i tillvaron, få lite tid för mig själv.

Nu är det bara en och en halv månad kvar, det går så sjukligt fort, jag hinner typ inte ens avsluta en sak förrän det är dags för att börja på nästa sak. Imorgon är det onsdag, så det är bara den bra halvan av veckan kvar, det är ju fem dagar, men det går alltid så sjukligt fort så jag fattar aldrig att måndagen kommer så fort. Just nu hinner jag inte alls med, vilket ibland är skönt, men blir lite knas i längden. Det är så mycket att stå, fast ändå inget alls, jag vet inte. Galet, men skönt!

Vi systrar :)





Helg!

En lång helg har det varit, och jag har hunnit med massor!

I fredags gick jag och Martin på stan tillsammans efter skolan. Vi fikade i tre timmar tills jag skulle träffa Sebastian (som är en kompis från Taizé!). Vi tog oss iväg till kungshallarna för att få i oss lite mat, det blev Tikka masala för min del, fett gott! Sedan gick vi också och fikade, i kanske två timmar. Efter det bestämde vi oss för att åka hem till honom för att kolla på How I Met Your Mother:) Det var mysigt:)

Lördagen spenderades med pappa och Tintin på lite rundtur med bilen, vi handlade en ny hårdisk på 1000 GB och så fick jag en jättefin rosa sporttopp, som faktiskt stödjer bröstcancern! Jag är mycket nöjd.

På kvällen jobbade jag, 17-21. Missade nästan hela matchen, såg sista kvarten vilket betyder Danmarks mål som de vann med, 1-0. Det sög rätt hårt för nu kommer inte Sverige med till Syd Afrika VM. Efter matchens slut cyklade jag hem till Therese, där min fina klasskompisar väntade, Oscar, Gabriel, Anna, Johan och Thereses så klart;) Vi tittade på filmen Dumpad, helt okej faktiskt! Anna och Johan var dock tvungna att åka hem, men vi andra stannade. Dock stannade jag inte heller lika länge. Det hände en liten olycka för Tintin (läs full) så jag skynda mig för att åka och hämta henne för att kunna ta henne hem säkert. Lite synd att överge mina vänner, men ibland går familjen före och dessutom var min säng fett skön!

Jag jobbade även idag, söndag. 12-21 passet. Det är lite tungt, och eftersom pappa är en sådan fixare så har jag lunchen vid fyra och det blir en stund utan mat:P Idag på lunchen var Morfar och Paula på besök! Skaldjur och kronärtskockor bjöds det på, underbart gott. Efterrätt blev det också, kaffe och chokladmousse!
Sen var det bara att gå tillbaka till jobbet och fortsätta till nio. Jag kände mig så fruktansvärt hälsosam när jag bara satt i kassan i två timmar, så efter jobbet tog jag en powerwalk på ungeför 40 minuter, för att bara få någon slags träning:) Mycket skönt!

Nu sitter jag här i min säng, ska alldels snart få lägga mig ner och vila mitt lilla huvud mot kudden!

Sov gott!
XOXO

Lite bilder från fredagen!


Jag ocg Martin, på väg till stan



Anna, sweetie! Du är bara för söt!



Me like! <3



Good bulle!

Härligt

Gud vilken härlig dag det har varit idag, jag vet inte riktigt varför jag känner så eftersom det typ itne alls hänt något men ändå.

Min dag har spenderats i skolan, men lite håltimme och skrivning om Kallocain, vilken var sjukt skön att bli av med, pallar inte ha massa uppgifter hängade över mig. Ska väl bara komplettera vårens missar och den där jävla (ursäkta språket) religionsuppgiften om sekulariserad syn. Jag gick även på matteverkstaden idag, jag är duktig, eller det tycker iallafall Maria ;)

Efter det tog jag mig hem till Isabelle för att äta lite mat för att sedan kunna åka till träningen på Friskis&Svettis Lindhagen. Jag träffade Isabelles nya inneboende, som verkade trevlig men ganska blyg, men det ska vi väl ändra på ;)

Träningen var underbar, mår såå bra nu! :)

Imorgon ska jag träffa Sebastian, happy! :) Vi ska väl gå och fika eller kolla på bio, får se vad vi hittar på. Kanske får jag träffa Liv imorgon också, ta en fika på nya Tram efter skolan, eller så skulle hon vara med sin pojke Andreas, det var inte helt klart.

I övrigt mår jag bara bra, kanske för att Taizé är nära nu, eller för att det är FREDAG imorgon, wohooo! Nice med helg, trots att jag jobbar. Måste få in lite pengar eftersom kamera kostade en slant:P




Bild på Martin och Annika, gullungar!



Puss

Universitetet

Dagen har spenderats på Stockholms Universitet med hela klassen. De flesta är inte så bra på att komma i tid, vilket jag och Martin skämdes lite för, men det är sånt man får leva med :P

Men det var en helt okej dag, men jag är inte ett dugg redo för att börja plugga på universitet eller på högskola. Helt sjukt vad det inte kändes som jag passade in där än. Jag behöver några fler år på mig att mogna, se lite mer och växa i mig själv. Dit kommer jag väl också någon dag.

Jag jobbade även ikväll, vilket var ganska segt och jag åt massa godis som inte passade sig efter min hamburgare till lunch. Få ta igen det riktigt bra imorgon på passet som jag och Isabelle ska gå på, det blir antagligen Lindhagen, bästa anläggningen!

Dagens sista föreläsning handlade om Witting-metoden, så dagens bild går till Hugo :P




Tisdag

Oo, sköna rubriker jag har, måste hitta på något annat:P

Men som sagt, tisdag idag. Morgon började inte riktigt som jag hade tänkt mig. Kommer till bussen och busskortet ligger inte där det borde ligga. Trodde verkligen att jag hade packat ner det, men nej. Så det var bara att skicka ett sms för att kunna betala för resan. Pappa skulle så klart lägga sig i också, så det blev lite arga kommentarer tillbaka. Måste be om ursäkt till honom när han kommer hem. Hade ingen lust att sitta med mamma och pappa på bussen när jag var så arg.

Till skolan kom jag i alla fall, började 8.05 med franskprov, som för en gång skulle gick helt okej bra. Kanske lyckas få ett VG på det och det är inte så dåligt tycker jag :)

Sedan musik, som blev avbruten av brandövning. Haha, jag älskar engagemanget när det kommer till sådan saker. Alla lunkar ut ur klassrummet, tar en titt in i skåpet och hämtar jackan. Ser att Anna låser dörren till musiksalen och sedan tar sig ner till torget. Där står man typ samlad sitt träd, inget som direkt är jätteviktigt. Efter ett tag när alla har frusit tillräckligt länge ropar rektorn ut att brandövningen är klar. Sedan fortsatte musiken igen. Vi spelade upp Trollmor, den låt som vi typ precis lärt oss och det lät inte riktigt okej, men vafan förhoppningsvis får vi något mer övningstillfälle.

Vi hade gympa också, springa från Bergvik till Varvsängen, 2.4 km under 10.30 min om man skulle få MVG. Gjorde faktiskt en riktigt dålig insats, sprang på 13.20 vilket typ bara är G. Hoppas att det kommer ett till tillfälle så att jag kan förbättra mig, ska väl försöka få VG i slutbetyg. Då lägger jag ner lite mer jobb än vad hon gör i alla fall. Usch för Höglands skolgympa!

Ikväll är det Taizé-möte, information om resa, få packlista och träffa alla fina människor! Det blir mys! Längtar en hel massa, men måste leva lite i nuet så att inte allt försvinner. Jag har inte bråttom :P

Imorgon måste jag tyvärr jobba. Maria hade panik, hon ska ha prov på torsdag och då är det lite jobbigt att jobba kvällen innan, dålig planering? Men det är extra pengar för mig, yaay! Fast synd dock, kan inte komma till kyrkan som jag hade lovat. Jag får kompensera massor ikväll!

Nejhepp, nu är det dags att plugga lite. Måste kolla på frågorna till svenska, skriva loggbok för moské-besöket och plugga in sam-frågorna.

Pusspuss
Elinor



Måndag

Ännu en vecka har börjat, v. 41. Det betyder att det bara är två veckor kvar tills jag åker till Taizé. Det är helt sjukt att det är så snart, hösten bara springer iväg, det går så fort så jag knappt hinner med.
Måste börja planera lite mer vad jag måste göra av mitt skolarbete. Är ju så dålig på att komma till skott så jag bara skjuter upp allting, har till exempel franskprov imorgon som jag knappt har börjat plugga på. Och eftersom jag jobbar ikväll så kommer det bli sent ikväll och då tungt att gå upp imorgon till skolan, börjar åtta som vanligt, lite tungt men det kan vara nyttigt också.

Veckan som kommer blir nog trots allt riktigt skön tror jag. Ska läsa ut Kallocain till torsdag, och som tur är har jag redan läst massor så jag är snart klar. Min tanke är att jag ska komplettera fyra frågor på ett sam-prov från i våras på torsdag så att jag blir av med dem, det ska jag nog klara det är bara muntligt. Men förövrigt blir nog den här veckan lugn, hur som helst så kommer den gå fort, det gör alla veckor.

Jag jobbar även i helgen så då kommer den vara full med bara det, men jag får se ifall man kan hitta på någonting på fredagen i alla fall. Vore kul med lite tjej-kväll? :)

Skulle ha sprungit idag, men jag hade verkligen ingen lust, kände mer för att dricka en kopp kaffe äta lite bullar och typ pilla lite på bloggen. Ska kolla lite på franskan, men det är inte så bråttom ;) Jag får ta i ordentligt på gympan imorgon istället. Det är konditionstest, 2.4 km på tid om man vill. Ska väl satsa så mycket jag orkar, ta ut mig riktigt ordenligt. Får ta och köra lite styrka efter rundan så kompenserar jag lite för att jag inte körde idag, eller i mitt huvud kommer det kännas lite bättre.

På onsdag ska jag verkligen försöka att gå på den där jävla kören, måste ju få ett betyg i den. Hittills har jag verkligen inte orkat gå, den ligger mellan 16 och 17, vilket blir skit sent, men jag har väl kommit på att jag kan ta och träna efter på ett bra kvällspass så då blir det lite bättre än att åka hem i rusningstrafiken. Har även lovat Agnes att jag ska till kyrkan så det måste jag också klämma in :)

Haha, det blir kanske inte riktigt så lugnt som jag har tänkt mig, men bättre än andra veckor i alla fall!

Jaja, dags att kolla på lite franska och sen gå till jobbet. :)

XOXO

Dagen till ära blir det en bild på dessa två snygga tjejer! Puss
Lee och Annika, Lees påhittade poes! ;)


Kameran!

Åå, jag är så himla nöjd med min nya kamera, helt underbar.
Jag ska foto allt och alla!!
Woho!

LILA!

Puss <3

Nytt

Okej, nu ger jag mig på ett nytt försök. Kan väl trots allt vara lite kul att blogga. Åtminstone skriva av sig lite grann.
Jag har ju nu också köpt ny kamera så det blir nog några blider upplagda då och då:)
Ska försöka uppdatera så ofta jag kan.

Det blir en bild på katten istället, men lägger upp en på kamera snart:)

Cessna! trött dock

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0